Lecții pentru cei Mici din Colecția Franklin | Editura Katartis

Franklin. Ajutor pentru părinți, lecții pentru cei mici

Tu ai făcut cunoștință cu Franklin? Simpatica țestoasă este eroul copiilor de pretutindeni, iar aventurile prin care trece sunt adevărate lecții pentru cei mici. 

În universul plin de învățături al colecției Franklin, experiențele adorabilei țestoasei devin mai mult decât niște povești amuzante, ci surse inepuizabile de pilde atât pentru prichindei, cât și cei măricei. 

Dar care sunt cele mai întâlnite teme? Să evadăm alături de cei mici în lumea colorată a țestoasei și a prietenilor săi. Țineți-vă bine, vă așteaptă povești savuroase, numai bune pentru momentele petrecute împreună.

Generozitatea e lecție grea

Încă de la o vârstă fragedă cei mici învață să fie mai buni unii cu ceilalți, să conviețuiască în colectivitate și că generozitatea este o virtute. Franklin vine în ajutorul tău cu experiențele lui care l-au făcut să înțeleagă că bucuria oferirii unui cadou și aprecierea fiecărui gest mic pot aduce un sentiment minunat în inimile noastre. Chiar și atunci când nu vorbim de ceva fizic, ci lăsăm o parte din sufletul nostru.

Vrem, nu vrem, școala face parte din noi

Curajul de a învăța cu răbdare se dobândește. Prima zi de școală poate fi intimidantă și suntem convinși că o ținem cu toții minte. Dar Franklin e un adevărat temerar și demonstrează că dorința și mai ales curajul de a învăța lucruri noi pot transforma orice provocare într-o experiență valoroasă. Iar pentru asta se folosește de toate resursele pentru a pune în valoare ce a descoperit. 

Chiar și activitățile extracurriculare au un loc aparte în inima lui Franklin. Astfel, el, precum micuțul tău, își construiește deprinderi și aptitudini pentru viitor. 

Responsabilitatea, bat-o vina, nu vine ușor

Franklin este descurcăreț, amabil și generos, dar cu responsabilitatea s-a cam certat. Fie că este vorba de camera lui, de promisiuni făcute, el descoperă importanța organizării pe calea cea mai grea. Limbajul jucăuș de data aceasta aduce în prim plan ideea că îngrijirea de sine și a spațiului personal sunt aspecte importante ale dezvoltării personale. Totodată, angajamentele asumate trebuie duse până la capăt. Lecția este valabilă pe tot parcursul vieții, și îi va ajuta pe cei mici nu doar acasă. Altfel, cum vom ști dacă sunt pregătiți chiar pentru nivelul următor, un animăluț de companie?

Micuțul tău cum se confruntă temerile?

Franklin a pățit-o grozav. Îi este atât de teamă de întuneric, că și carapacea pare periculoasă. Va reuși să scape oare? Această poveste oferă copiilor un cadru sensibil pentru a învăța să facă față fricilor și să își depășească anxietățile.

Și asta nu e tot, nici cu doctorii nu stăm mai bine. Fie că vorbim de un vaccin, de o vizită de rutină sau o operație, cei mici sunt de-a dreptul înspăimântați de spital. Și pe bună dreptate. Dar asta nu înseamnă că ne putem feri la infinit. Când te confrunți cu această problemă, întreabă-te așa, oare ce ar face Franklin?

Știu ei părinții ce spun, să-i ascultăm

În momente de încurcătură, Franklin învață ce bine ar fi fost să asculte și să urmeze sfaturile părinților. Poate așa nu se mei trezea singurel într-un loc întunecat, flămând și speriat. Atunci când Franklin s-a rătăcit, a aflat de fapt cea mai valoroasă lecție a copilăriei lui. Părinții ne vor binele și este de datoria noastră să-i ascultăm.

Gestionarea emoțiilor vine cu multe provocări

În zilele grele, Franklin învață să își gestioneze emoțiile și să caute sprijin în cei dragi. Copiii trebuie să învețe să își exprime sentimentele și să conștientizeze că pot conta întotdeauna pe susținerea celor din jur. Iar asta îi va ajuta să lucreze mai bine în echipe și astfel să obțină rezultatele dorite. 

O mână de ajutor la vremea ei face diferența

Franklin este un prieten de nădejde. Iubește comunitatea în care trăiește, are foarte mulți prieteni, dar cel mai important, învață să ofere ajutor atunci când cineva are nevoie. 

Prietenii ți-i faci ușor, dar cum îi păstrezi?

Franklin e recunoscut pentru prietenii săi. Ba chiar și-au făcut un club secret de activități și povești. Dar ca în orice relație de prietenie, apar momente când lucrurile încep să scârțâie. Fie cineva se crede mai important, fie nu se pun toți de acord. Important este ca, la sfârșitul zilei, fiecare să înțeleagă că legătura dintre ei este mai puternică. Și te poți baza pe Franklin pentru a-l ajuta pe cel mic să creeze relații de durată

Familia, cea mai de preț comoară

A fi fratele sau sora mai mare poate fi greu uneori. Trebuie să te împaci cu ideea de a împărți jucăriile, cât și de a avea grijă de frații mai mici. Cel mai mare preia responsabilități, devine mai protectiv, dar în același timp se bucură de cel mai de preț dar: timpul alături de cei dragi. Franklin și sora lui mai mică ne arată, în cel mai simpatic mod, ce înseamnă dragostea frățească și să îți aperi surioara. 

Petrece momente plăcute alături de jucăria Franklin

Colecția Franklin nu este doar o sursă de bucurie și distracție pentru copii, ci și o resursă valoroasă de învățăminte care îi ajută să navigheze prin provocările vieții și să învețe lecții importante pentru creșterea și dezvoltarea lor.

Și pentru ca eroul micuțului tău să-l însoțească la fiecare pas, îți prezentăm jucăria Franklin, o mică reprezentare pufoasă a universului plin de învățăminte și aventuri create de Paulette Bourgeois și Brenda Clark. 

Jucăria îl aduce pe Franklin în lumea fizică a copiilor, oferindu-le ocazia de a interacționa și de a își crea propriile povești. Cu ochii săi mari și expresivi și cu un zâmbet prietenos, Franklin de pluș devine un companion plin de înțelegere și susținere pentru cei mici. 

Prin momentele frumoase petrecute cu această jucărie, copiii pot da viață aventurilor lui Franklin, construind conexiuni și învățând lecții valoroase despre prietenie, curaj și responsabilitate. 

La mai multe momente frumoase, alături de Franklin și cel mic!

Leave a Reply

I accept the Privacy Policy

0
X