Pete și Bob: grija, cea mai sinceră formă de iubire

Despre Pete și Bob și cazul oului pierdut

Când este vorba de cazuri dificile, Pete și Bob sunt cei mai iscusiți detectivi. Mereu în alertă, atenți la detalii și cu vigilență sporită. Însă poate cel mai mare atu al celor doi este pasiunea. Ei își practică meseria cu drag, punând înainte de toate sentimentele celor implicați. De aceea, nu-i de mirare, că atunci când au dat peste ceva neobișnuit în căutările lor, să își dea silința să ajungă la rezultat.

De data aceasta, au găsit un ou. Și dacă pentru cineva ar fi ceva banal, pentru prietenii noștri miroase a aventură și deducție. Așadar, n-au stat prea mult pe gânduri și s-au hotărât că gestul firesc ce decurge de aici este să-i găsească părinții.

Oare vor reuși?

Un mister mai dificil decât am crede

Găsirea părinților naturali ai oului pierdut se dovedește a fi destul de anevoioasă. Fiecare animal, pasăre, are caracteristici unice, așa cum am aflat și din cazul lor anterior, Pete și Bob – cazul dintelui pofticios, și un mod diferit de a-și mări familia. 

Așadar, micuțul oușor pare să le pună probleme. Însă călătoria lui Pete și Bob le relevă ceva cu adevărat extraordinar. Toți cei pe care îi întâlnesc doresc să ajute și chiar se oferă să aibă grijă de ou. Iată o lecție subtilă despre bunătate.

Acest lucru ne poate duce cu gândul doar la felul nepărtinitor al animăluțelor. Ele nu judecă, nu pun întrebări și nu așteaptă prea mult în schimb. În felul lor necuvântător sunt capabile doar de iubire și protecție. Dacă este ceva ce le remarcă față de noi sunt instinctele de apărare și conservare a speciei. 

Responsabilitatea se învață de la vârste fragede

Fiecare animăluț are dreptul la o familie. În felul lor, fiecare dintre aceste creaturi lăsate pe pământ are un rol bine definit în lumea înconjurătoare, contribuind activ la menținerea unei planete sănătoase. Și cumva, este datoria noastră de oameni să le oferim un mediu curat în care să se poată desfășura și unde să se simtă ocrotiți. 

Ne gândim aici la sutele de suflete abandonate cărora li s-a interzis dreptul de a se cuibări în sânul unei familii. Și așa că vreau să vă povestesc puțin despre niște prieteni dragi ai lui Pete și Bob de la asociația Animale Pierdute

Asemeni personajelor noastre preferate, cei de aici încearcă să reunească familii sau să creeze unele noi. Dacă vreun animăluț de companie și-a pierdut calea, ei îl ajută să revină acasă, la stăpânii îngrijorați. Iar dacă se întâmplă să găsească vreunul abandonat, fac tot ce le stă în putință să-i ofere un cămin. Pentru că nimic nu poate șterge privirea aceea blândă a unei pisicuțe sau cățeluș care ar vrea o șansă la fericire, și noi putem face asta.

De fapt, este și benefic. De câte ori nu s-a discutat despre efectul terapeutic pe care îl au asupra noastră sau cum un animăluț îl poate responsabiliza pe micuțul tău și să sădească în sufletul lui empatia. Și pe Franklin l-a ajutat experiența căutării unui animăluț.

Povești cu final fericit

Și tu poți scrie o poveste frumoasă. Fii alături de Pete și Bob în aventura lor de a reuni o familie. Învață-l pe micuțul tău să fie lipsit de prejudecăți și să ofere cel mai de preț dar, grija. Alfred Adler spunea că „Empatia înseamnă a vedea cu ochii altuia, a asculta cu urechile altuia și a simți cu inima celuilalt”. Este convingerea mea că, dacă am face cu toții acest lucru, am crea o lume mai bună pentru copiii noștri. 

Doar noi avem puterea de a ne scrie finalul poveștii.

Leave a Reply

I accept the Privacy Policy

0
X