Franklin vrea un animăluț de companie: o lecție de iubire și responsabilitate

Animăluțele de companie sunt făpturi magice.

Mici sau mari, cu blăniță pufoasă, cu aripi sau înotătoare, necuvântătoarele aduc multă fericire copiilor.

Pe lângă faptul că sunt drăgălașe, animalele îi ajută pe cei mici să descopere ce înseamnă dragostea necondiționată, prietenia, respectul și grija pentru cei din jur.

Dar cel mai important, îi ajută să devină mai responsabili. Căci orice animăluț are nevoie de atenție, iubire, hrană, joacă și odihnă.

Vrei să afli mai multe despre rolul animalelor de companie în dezvoltarea copiilor?

Rămâi alături de noi!

Franklin vrea un animăluț de companie

Mic, curajos și plin de viață.

Înconjurat mereu de prieteni, iubit de familie, creativ și perseverent.

Poți ghici despre cine e vorba? Despre Franklin, desigur!

Micul nostru aventurier, care, de această dată, își dorește un animăluț de companie. Franklin este tare dornic să aibă un prieten necuvântător, așa că își întreabă părinții dacă îi pot îndeplini dorința. Însă, părinții lui sunt nehotărâți… Cum le poate dovedi că este pregătit? Ei bine, va avea grijă de cățelul său de pluș și le va arăta tuturor că poate fi responsabil. Și iată că reușește, căci părinții simpaticei țestoase sunt de acord în cele din urmă. Oare ce animăluț va alege Franklin?

Află finalul poveștii Franklin vrea un animăluț de companie și ajută-l pe micuțul tău să descopere dragostea pentru animale, dar și responsabilitatea care vine odată cu acestea.

Narațiunea se împletește cu ilustrații simpatice și surprinde o nouă ipostază a copilăriei, în care se va oglindi și piticul tău. O poveste pe care va dori să o citească din nou și din nou.

Descoperă și poveștile din seria Franklin TV, o adevărată oază de cunoaștere și distracție pentru copii.

Ce beneficii au copiii care cresc alături de animăluțe?

Cățelușii, pisicuțele și celelalte animăluțe de companie au un efect pozitiv asupra dezvoltării copiilor.

Iar beneficiile aduse de interacțiunea dintre pitici și animale se pot observa atât pe plan fizic, cât și emoțional și cognitiv.

Astfel, piticii cu animalele de companie sunt mai fericiți și mai puțin stresați. Atunci când se joacă împreună, copiii au o stare de bine, se simt în siguranță și depășesc mai ușor provocările vârstei.

Fie că se joacă, ies la plimbare, povestesc sau citesc, copiii și prietenii lor necuvântători ajung să facă numeroase lucruri împreună. Astfel, micuții se simt mai puțin singuri, având prieteni de nădejde alături de ei.

Copiii cu animale de companie sunt mai activi și petrec mai mult timp afară. Dincolo de bucuria aventurilor, plimbările și joaca în natură îi ajută să se dezvolte sănătos și armonios.  

Alături de animăluțul familiei, copiii învață în mod firesc cum să fie grijulii, generoși, dar și responsabili. Totodată, ei descoperă bucuria de a dărui și de a primi iubire necondiționată.

Din când în când, animalele de companie pot fi o provocare pentru pitici. Acestea pot face dezordine în casă, pot strica jucării sau alte obiecte, pot zgâria sau lătra prea mult sau pot fi prea agitate. În astfel de situații, copiii învață să aibă răbdare și să fie empatici cu prietenii lor.

Și nu în ultimul rând, compania unui animal le oferă mai multă încredere în forțele proprii, îi ajută să învețe lucruri noi și să trăiască experiențe care se vor transforma în amintiri pe viață.

Hai în lumea prietenilor necuvântători!

Copiii se bucură de prezența animalelor de la cele mai fragede vârste.

Simpatice și iubitoare, acestea își fac loc în suflet piticilor cât ai clipi.

Cum îi putem împrieteni pe copii cu animăluțele?

Ei bine, iată câteva sfaturi utile:

  •     fă voluntariat cu cel mic la un adăpost de animale;
  •     mergi în vizită la prietenii care au animale de companie;
  •     oferă-te să ai grijă de animăluțele prietenilor împreună cu copilul tău;
  •     ține un animal în foster și îngrijiți-l împreună.

Astfel poți observa comportamentul copilului în prezența animalelor și îl poți familiariza cu ele încă de mic.

Iar când simți că este pregătit să aibă un amic necuvântător, adoptă un animal de companie. Prin acest gest nu doar că-i faci o bucurie celui mic, dar oferi totodată un cămin călduros și plin de iubire unui suflețel abandonat.

De unde poți adopta un animăluț? 

Avem noi o recomandare! Platforma animalepierdute.ro te așteaptă cu o mulțime de blănoși simpatici, dornici să-și găsească o căsuță. Iar dacă ai găsit un animăluț abandonat sau pierdut, prietenii de la AnimalePierdute.ro te pot ajuta să-i găsești familia.

Aruncă un ochi peste această platformă! Peste 1700 de blănoși pierduți s-au reunit cu stăpânii lor, iar numărul lor crește zi de zi. Și desigur, o mulțime de căței și pisicuțe așteaptă să-și găsească un prieten pe care să-l iubească toată viața.

Și nu uita de cărți și lectură!

Poveștile noastre sunt pline de personaje inspirate din lumea animalelor, prin intermediul cărora lumea devine un loc mai ușor de înțeles pentru copii.

Povești înțelepte, cu mesaje prețioase și lecții importante de viață.

Hai să le descoperi pe toate!

Leave a Reply

I accept the Privacy Policy

0
X