Povestea editurii Katartis în 2022: gânduri, obiective, speranțe pentru noul an

Ancorați în lumea fanteziei, printre povești și personaje fabuloase, aproape că nu am simțit când a zburat timpul.

Și totuși, iată-ne la doar un pas depărtare de noul an, ușor nostalgici și plini de bucurie, rememorând cele mai importante evenimente, reușite și amintiri din anul 2022.

Un an în care am crescut și am învățat împreună, devenind mai încrezători în ceea ce urmează.

Așadar, hai să descoperim împreună tot ce am reușit să înfăptuim în 2022, dar și care sunt planurile și speranțele pentru anul ce se apropie.

30 de cărți noi și încă o jucărie pentru micii aventurieri

Lectura înnobilează sufletul copiilor de la cele mai fragede vârste. Cu fiecare poveste citită, micuții își dezvoltă imaginația, inteligența emoțională și vocabularul, călătoresc către noi lumi și își cunosc mai bine universul interior.

De aceea, suntem bucuroși și recunoscători pentru faptul că în anul 2022 am reușit să le oferim micilor cititori 30 de titluri noi.

Dintre acestea, „Geografie cu Ratonul Pălărie” ocupă un loc special în inima noastră, aceasta fiind prima carte pentru copiii mici realizată în totalitate de editura Katartis. O carte în versuri ilustrată nemaipomenit, cu un personaj carismatic și plin de viață, care s-a bucurat de un succes neașteptat și a dispărut rapid de pe rafturile noastre.

Și pentru că lectura-i mai frumoasă alături de un prieten de nădejde, tot în 2022 i-am urat bun venit Porcușorului Zburător, o jucărie adorabilă care a prins viață din fascinata poveste „Poate”, a lui Kobi Yamada.

Mai multe povești izvorâte din artă

Arta îi ajută pe cei mici să-și dezvolte latura creativă, să-și exploreze sentimentele și să se familiarizeze cu noi valori și principii de viață.

Așa cum v-am promis, am îmbogățit colecția de artă pentru copii cu povești pline de învățăminte prețioase, ilustrate cu măiestrie, menite să cultive latura artistică a celor mici și mari deopotrivă.

Așadar, te invităm să-l însoțești pe micuțul tău într-o Călătorie pe un nor, în vremurile Antichității egiptene, printre mituri și legende, picturi și creații artistice celebre.

Și pentru că arta este o sursă infinită de inspirație, sperăm să vă surprindem în curând cu noi titluri captivante.

Noi aventuri muzicale alături de Paco

Colecția Paco a primit cu brațele deschise 5 titluri noi: Paco la Operă, Paco și hip-hopul, Paco și jazzul, Paco și muzica disco și Paco și muzica africană.

Fiecare carte îmbină plăcerea lecturii cu magia sunetelor, însoțindu-i pe cei mici în universul muzical al cățelului meloman.

Astfel, copiii se familiarizează cu cele mai cunoscute genuri muzicale, își dezvoltă simțul artistic și își imbogățesc cultura muzicală într-o manieră ludică și interactivă.  

Seria Franklin TV: noi peripeții cu simpatica țestoasă

De asemenea, colecției de cărți Franklin i s-a alăturat o nouă serie – Franklin TV.

Cărțile reprezintă o adaptare a desenelor animate cu Franklin și, ca și până acum, le oferă lecții valoroase micilor cititori.

Alături de personajul lor preferat, copiii trec prin numeroase întâmplări și situații, reușind să iasă din zona de confort și să depășească obstacolele copilăriei.

O compilație de personaje savuroase și ilustrații viu colorate, de care nu ai cum să nu te îndrăgostești.

În 2022 am participat la primul nostru Bookfest

Pe lângă povești și titluri noi, anul 2022 a fost și unul plin de evenimente frumoase, care ne-au ajutat să creștem.

Astfel, editura Katartis a fost prezentă pentru prima dată la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2022.

Aici ne-am pregătit cum am știut noi mai bine și i-am întâmpinat pe cititori cu lansări de carte, jucării, ateliere de pictat, reduceri și multe alte surprize.

Prezenți pentru a doua oară la Gaudeamus

De asemenea, am participat pentru a doua oară la Târgul de carte Gaudeamus, un eveniment dedicat tuturor iubitorilor de carte și lectură.

Aici, cei mai îndrăgiți protagoniștii ai poveștilor noastre și-au făcut noi prieteni printre micii cititori, într-o atmosferă magică de Crăciun. În plus, prichindeilor le-a plăcut foarte mult să citească, să picteze și să se joace la standul nostru alături de spiridușii Moșului.

Tot aici au putut răsfoi paginile celor mai noi titluri din portofoliul nostru – Spărgătorul de nuci și Creaturi magice și bestii legendare, două cărți care au fost primite cu mult entuziasm de către toată lumea.

Și spre bucuria noastră, echipa Katartis a fost invitată să participe la târguri de carte organizate de grădinițe și școli, semn că poveștile noastre sunt îndrăgite de tot mai mulți părinți și profesori.

Editura Katartis: o echipă mică, cu oameni inimoși

Deși suntem o echipă mică, dragostea pentru cărți, artă și frumos ne ajută să facem lucruri mărețe.

Astfel, în 2022 am primit un nou coleg în echipa noastră, căruia îi mulțumim că ne ajută să răspândim magia lecturii printre cei mici și cei mari.

Știm că-i loc să mai creștem și așteptăm cu entuziasm să vedem ce ne rezervă anul care vine.

Mulțumiri, visuri și dorințe pentru 2023…

Înainte de a trece la planurile de viitor, ne dorim să mulțumim tuturor cititorilor care au fost alături de noi și în acest an.

Cu ajutorul vostru am reușit să aducem zâmbete și bucurie pe fețele piticilor, dar și să le oferim șansa de a crește înconjurați de cărți și povești cu mesaje prețioase. Iar pentru asta vă suntem profund recunoscători.

Conduși de curiozitate și plini de optimism, în 2023 ne dorim să aducem noi titluri în portofoliul nostru, să participăm pentru prima dată la târguri de carte organizate în țară și să reluăm susținerea atelierelor în grădinițe și școli.

Nu în ultimul rând, ne propunem să interacționăm cât mai mult cu cititorii noștri și să ne cunoaștem mai bine.

Vă mulțumim că ne-ați fost alături și vă invităm să parcurgem împreună și paginile următoare din povestea Katartis.

Să aveți un An Nou fericit, plin de bucurie și liniște sufletească!

Leave a Reply

I accept the Privacy Policy

0
X