Povești de Crăciun pentru copii: 4 titluri de citit în luna decembrie

Sărbătorile de iarnă sunt prilej de mare bucurie pentru adulți, dar mai ales pentru copii.

Așteptarea lui Moș Crăciun, colindele, decorarea casei și împodobirea brăduțului, pregătirile pentru serbare și scrisoarea către darnicul Moș, toate acestea sunt trăite cu emoție și fericire de către cei mici.

Însă, dincolo de tabloul feeric al acestei perioade încărcate cu magie, sărbătoarea Crăciunului este ea însăși o poveste.

O poveste despre iubire, familie, generozitate și speranță, valori pe care le putem insufla celor mici prin intermediul cărților de Crăciun.

Și pentru că există atât de multe povești fermecătoare și pline de semnificații, te ajutăm noi cu patru recomandări de cărți iubite de pitici, numai bune de citit în serile friguroase de iarnă.

Spărgătorul de nuci, o poveste născută dintr-un vis

Această frumoasă carte de Crăciun te invită într-o călătorie fantastică pe tărâmul imaginar al copilăriei, acolo unde totul este posibil.

Încă de la prima filă, pășim într-un tablou de poveste alături de Friz și Clara, doi frați iubitori de cadouri, care îl așteaptă cu sufletul la gură pe unchiul lor încărcat cu daruri. Deși timpul s-a scurs greu, iată că musafirul mult așteptat a sosit. Ce bucurie! Friz și Clara primesc jucării minunate, printre care și un soldățel spărgător de nuci. Înainte de a adormi, Clara vrea să-l așeze pe frumosul soldățel alături de păpușile sale, când… începe visul magic al fetiței.

Citind cartea, tu și micuțul tău veți ajunge în Regatul Dulciurilor, un tărâm de basm, în care imaginația se împletește cu realitatea. O lume splendidă, veselă și colorată, pe care te invităm să o descoperi printre filele cărții „Spărgătorul de nuci”.

Descoperă puterea generozității în Franklin și cadoul de Crăciun

An de an, în preajma sărbătorilor de iarnă, la școala lui Franklin se organizează o colectă de jucării pentru copiii mai puțin norocoși. Însă, de această dată, simpatica țestoasă nu se poate hotărî ce să doneze. Toate jucăriile lui par prea speciale pentru a fi oferite și îi este tare greu să ia o decizie. În cele din urmă, cu puțin ajutor de la mătușa sa, Harriet, Franklin reușește să găsească darul perfect. Ce să fie oare?

Uneori, copiii întâmpină dificultăți atunci când sunt nevoiți să se despartă de jucăriile și lucrurile la care țin. Deși generozitatea se află deja în sufletul lor, această virtute trebuie exersată și scoasă la lumină de la cele mai fragede vârste.

Parcurge povestea „Franklin și cadoul de Crăciun” cu micuțul tău și ajută-l să descopere că bucuria de a oferi este mai mare decât durerea despărțirii de obiectele de care ne atașăm.

Un Crăciun Special: o poveste despre iubirea pentru natură

Ursul, Elanul și Castorul iubesc tare mult Crăciunul. Și îl iubesc într-atât de mult, încât, cuprinși de magia pregătirilor, cei trei prieteni au uitat ce era mai important: brăduțul! Așa că pornesc la pas prin pădurea înzăpezită, căutând de zor copacul perfect. Și iată că-l găsesc – un brad de înălțime potrivită, cu acele moi și frumos mirositoare. Însă, exact când Castorul este pe cale să-l taie, ursul îl oprește. Să fie acesta primul Crăciun fără brăduț?

Te invităm să descoperi deznodământul poveștii „Un Crăciun Special”, o fabulă cu morală ce le vorbește celor mici despre compromis, prietenie și protejarea mediului. 

Piticul tău va savura atât firul poveștii, cât și ilustrațiile dinamice și viu colorate, și va înțelege că, în orice dispută, calea de mijloc este cea care va mulțumi pe toată lumea.

Lieselotte în zăpadă, o poveste cu haz

Toată lumea este ocupă în preajma Crăciunului. Chiar și văcuța Lieselotte, care trebuie să livreze o mulțime de pachete de sărbători împreună cu poștașul. După o zi lungă, se pregătește să plece spre casă, încărcată cu pachetele pentru prietenii ei de la fermă. Pe drum, văcuța poștăriță se simte tot mai obosită, iar ninsoarea puternică o face să se rătăcească. Cum va ajunge acasă?

Află finalul poveștii „Lieselotte în zăpadă” și oferă-i celui mic șansa de a parcurge o narațiune hazlie, dar cu mesaje valoroase.

Pe lângă scenele și replicile ce stârnesc râsul copiilor, simpatica văcuță devine simbolul curajului și al determinării, calități ce o ajută să facă tot ce-i stă în putință pentru a le duce celor dragi cadourile.

E vremea poveștilor de Crăciun!

Copiii iubesc poveștile de Crăciun și se bucură să descopere legendele și semnificațiile din spatele acestora.

Profită de tihna sărbătorilor de iarnă și ajută-l pe cel mic să înțeleagă adevărata însemnătate a Crăciunului prin intermediul celor mai frumoase povești cu morală.

Pe lângă cele patru titluri pe care ți le-am prezentat, Moș Crăciun a lăsat pe rafturile editurii noastre multe cărți pentru copii, toate pline de magie, lecții prețioase și imagini fermecătoare.

Anul acesta, pune sub brad o carte pentru copii!

Leave a Reply

I accept the Privacy Policy

0
X