Explorează universul emoțional al copiilor cu povestea „O furie de leu”

Cu toții ne dorim copii veseli, senini și puternici.

Însă, pentru ca acest lucru să fie posibil, micuții au nevoie de sprijin, iubire și educație emoțională.

Emoțiile sunt ca o forță invizibilă. Sunt greu de recunoscut, de pus în cuvinte și chiar de trăit.

Cum îi putem ajuta să-și gestioneze trăirile într-un mod sănătos?

Lectura este unul dintre instrumentele care contribuie la dezvoltarea inteligenței emoționale. 

Parcurgerea poveștilor îi ajută să se identifice cu anumite personaje, să treacă prin diverse situații și întâmplări, să experimenteze sentimente noi și să învețe lecții de viață.

Îți dezvăluim, în cele ce urmează, o poveste cu tâlc despre manifestarea furiei și abilitatea de evocare a calmului la vârste fragede.

Leul care s-a împrietenit cu propria furie

Lupta copiilor cu propriile emoții poate fi copleșitoare. Cartea „O furie de leu” oferă o poveste educativă despre gestionarea și acceptarea emoțiilor într-o manieră ludică, pe înțelesul copiilor.

Protagonistul poveștii este un Leu care se înfurie mai tot timpul din nimicuri. Într-o zi, acesta se enervează atât de tare, încât ajunge să se confrunte cu propria sa furie. Deși încearcă să fugă de ea, Furia îl urmărește până când, cei doi se împrietenesc.

Textul ușor de parcurs se îmbină cu ilustrațiile viu colorate, reușind să capteze atenția micuților și să le trezească imaginația.

Prin intermediul fabulei, copiii înțeleg că furia există în fiecare dintre noi și poate ieși la suprafață oricând.

De asemenea, sunt încurajați să-și exprime emoțiile, chiar și cele negative. Astfel, ei pot evita amplificarea sentimentelor resimțite, dar și situațiile stânjenitoare sau riscul de a se simți neînțeleși de cei din jur.

Cum îi ajutăm pe copii să-și gestioneze emoțiile?

Emoţiile sunt o parte din noi. Ele sunt cele care ne colorează viaţa, ne ghidează asemeni unei busole, ne ajută să comunicăm mai ușor și ne transmit mesaje prețioase despre lumea noastră interioară.

Primul pas pentru o educație emoțională sănătoasă este să le vorbim piticilor despre propriile sentimente. Arată-le că îți pasă de problemele cu care se confruntă și nu sunt singurii care trec prin aceste stări.

Este important să-i încurajăm să-și exprime verbal emoțiile pe care le simt. Lasă-i să vorbească, nu-i întrerupe și nu-i judeca. Astfel se vor simți susținuți și ascultați, iar emoțiile vor fi mai ușor de gestionat.

Emoțiile pot fi atât pozitive, cât și negative. Ajută-i să le identifice cu ajutorul poveștilor și discuțiilor despre personaje, dar și prin intermediul jocurilor de rol.

Tehnicile de gestionare a emoțiilor sunt de asemenea utile. Stabilește împreună cu micuțul tău câteva reguli și strategii pe care să le folosiți atunci când apar sentimente precum furia. Vor fi de mare ajutor.

Evită expunerea la emisiuni, jocuri sau desene animate violente. Cei mici pot imita gesturile, scenele și limbajul eroilor animați, devoltând comportamente agresive.

Să explorăm emoțiile prin povești!

Cărțile sunt primul pas în educația emoțională a micuților noștri. Printr-o împletire a realității cu fantasticul, acestea transmit întotdeauna o morală.

Alături de personajele preferate, piticii ajung să se descopere pe ei, să devină mai empatici și receptivi, să-și accepte și recunoască emoțiile.

Asemeni cărții O furie de leu, la Katartis găsești o mulțime de titluri îndrăgite de prichindei și părinți deopotrivă. Cărți profunde, pe filele cărora se ascund multe mesaje și învățăminte valoroase.

Fă-i o bucurie celui mic și dăruiește-i povești cu morală!

Leave a Reply

I accept the Privacy Policy

0
X