Spărgătorul de nuci, o poveste magică de Crăciun

Tuturor ne sunt dragi poveștile, de la cei micuți până la cei mai măricei.

Acestea ne poartă pe tărâmuri fermecate, ne hrănesc inocența și dorința de visare.

Însă, pe lângă faptul că ne stârnesc imaginaţia, curiozitatea şi creativitatea, poveștile sunt o fereastră deschisă către lumea interioară a copiilor.

O lume plină de culoare și magie, pe care te invităm să o explorezi într-o frumoasă poveste de Crăciun, născută din visul unui copil.

Spărgătorul de nuci, de Lily McArdle și Bodil Jane

Spărgătorul de nuci” este o poveste care te invită să fii martorul unei lumi fantastice, pe tărâmul imaginației, printre ilustrații de basm.

Firul poveștii începe în seara de Ajun, cu Friz și Clara, doi frați care-și așteaptă cu nerăbdare cadourile de la Drosselmeier, unchiul lor preferat. Pe lângă alte daruri, micuții primesc un soldățel spărgător de nuci. Clara este tare încântată de noua jucărie, așa că înainte să meargă la culcare, își pune soldățelul alături de păpușile sale, când…spărgătorul de nuci prinde viață și o duce pe Clara într-o călătorie fascinantă.

Astfel, fetița îi poartă pe cititori printre fulgi de nea care dansează, stele crocante și bezele de argint, tocmai în Regatul Dulciurilor, un ținut plin de savoare și personaje fantastice. Să fie vis sau realitate? Doar cei care citesc povestea pot afla misterul acestei întâmplări fabuloase.

Copiii, mici creatori de povești

Copiii sunt atrași în mod natural de povești, fiind povestitori înnăscuţi.

Încă de mici, ei împletesc fantezia cu adevărul, construind întâmplări, personaje și scenarii imaginare cu adevărat surprinzătoare. Acesta este modul lor de a-și exprima trăirile și emoțiile, reușind să înțeleagă și să se conecteze mai ușor cu lumea reală.

Ei simt instinctiv că în spatele cuvintelor scrise se află și o fărâmă de adevăr. Ei ştiu că fiecare poveste dă naștere unui univers în sine, că personajele pot prinde viață și se pot transforma în prieteni și companioni de joacă.

Copiii știu toate acestea pentru că imaginația lor e nesfârșită și neîngrădită.

Cu toate acestea, este important să rămână ancorați în realitate. Iar pentru asta, părinții sunt cei care trebuie să le amintească, cu răbdare și blândețe, unde se termină visarea şi unde începe realitatea.

 Lasă-te purtat de poveste pe Valsul Florilor

Spărgătorul de nuci este mai mult decât o poveste. Pe lângă versurile ușor de urmărit și ilustrațiile viu colorate, cartea îi surprinde pe cititori cu un mecanism cu cheiță care sună exact ca o cutiuță muzicală. Astfel, poți parcurge filele poveștii acompaniat de Valsul Florilor, una dintre cele mai înălțătoare melodii compuse vreodată.

Răsucești cheița și te cufunzi într-o atmosferă de basm și reverie, care te aduce mai aproape de Crăciun.

 

Primește în casă magia poveștilor de iarnă!

Lectura este oază de fericire pentru copii.

Prin cărți și povești, cei mici își dezvoltă imaginaţia, inteligența emoțională, vocabularul și cultura. Explorează lumea, învață lecții noi și devin mai curajoși.

Pătrunde în universul imaginar al micuței Clara și descoperă alături de puiul tău aventura fascinantă de care are parte.

La editura Katartis am adunat cele mai frumoase povești și cărți educative, care vor cuceri inimile tuturor cititorilor.

Explorează colecția noastră și alege titlul potrivit pentru micuțul tău!

Leave a Reply

I accept the Privacy Policy

0
X